Categorie: Bericht

DORINE ZOET, kook-ster van de Aziatische keuken.

Dorine Zoet en Sylvia Elders

Auteur: Sylvia Elders

“Bestemming bereikt”, ik zet de motor uit en sta midden in hartje Arnhem.
Een wooncomplex waar vroeger de volksbuurt Weerdjesstraat stond.
Een brede grote trap, hoekje, paadje, nog een trapje; ik ruik nummer 23 als de deur hartelijk openzwaait en Dorine Zoet mij lachend ‘selamat datang’  heet. Die 2 woorden, de geur, de vele planten, het Indische schilderijtje, de beeldjes, de warme huiselijke gezelligheid maar vooral Dorine zelf, doen me een beetje denken aan de pasar.

LEES VERDER DORINE ZOET, kook-ster van de Aziatische keuken.

INDISCH WONEN, een interview met Ronald Schubert – Stichting Impian Kita Nederland.

Auteur: Peter van Ommen

Sinds enige tijd bestaat er een Indische en Molukse woongemeenschap in Arnhem. Om hierover meer te weten hoe deze woongemeenschap Rumah Impian Kita Arnhem is ontstaan en wat de doelstellingen hiervan zijn, heb ik een afspraak gemaakt met Ronald Schubert die als voorzitter van deze woongemeenschap fungeert en daarnaast ook mede bestuurslid is van Stichting Impian Kita Nederland. Op locatie in één van de appartementencomplex Rumah Impian Kita Arnhem heb ik een interview afgelegd met hem.

Hedy en Ronald – Impian Kita
LEES VERDER INDISCH WONEN, een interview met Ronald Schubert – Stichting Impian Kita Nederland.

INDO GARDEN, de Indonesische sfeer voor tuin & huiskamer.

Sfeervolle beeldentuin

Auteur: Rex Franzen

De eigenaren Ernst-Jan en Sonja de Leau importeren handgemaakte en unieke gebruiksvoorwerpen, tuinelementen en interieurdecoratie uit Indonesië en verkopen die online en op pasars aan een groeiende groep belangstellenden. Met hun bedrijfsactiviteit behoren ze precies tot de doelgroep van Business Brandal: ondernemend met een Indische (of Molukse) achtergrond. De eigenaars mogen zich ook rekenen tot de vaste groep bezoekers van onze bijeenkomsten (helaas vanwege corona maar één in het vorige jaar). 

LEES VERDER INDO GARDEN, de Indonesische sfeer voor tuin & huiskamer.