Category Archives: Bericht

Gezond zakelijk 2016

Gezond zakelijk 2016

Beste Brandaller,

Het jaar 2015 is bijna voorbij. Terugblikkend hebben we weer mooie Business
Brandal bijeenkomsten gehad.  Fijn was ook dat er vanuit de Business Brandallers zelf locaties werden aangedragen.  In maart hadden we de bijeenkomst bij Pondok in Malden. We zijn toen uitgenodigd door de helaas onlangs overleden Hedy Schäperkötter. In juni waren we te gast bij de Koock in de Honigfabriek. Lily van Engen heeft het toen geinitieerd. De laatste bijeenkomst was in Culemborg waarbij Mariska Helling gastvrouw was en haar huis spontaan had opengesteld voor Business Brandal.
Hannah en Grace verrasten ons ook dit jaar telkens met hun lekkere gerechten.
Meer weten over deze bijeenkomsten lees dan de blogs geschreven door de deelnemers Maureen Bol, Anita Bunt en Jacq Gerrits.

We wensen een ieder een fijne kerst met veel lekker eten en een gezo(e)nd (zakelijk) 2016.

Graag tot ziens op donderdag 31 maart 2016 bij Oriental Plaza aan de Kerkenbos 1017 6546 BB Nijmegen om samen te vieren dat Business Brandal dan 5 jaar jong is. ;-0

Hartelijke groet,

Namens het bestuur

Andrew David

Hedy Schäperkötter in memoriam

Wij ontvingen het droevige bericht dat Hedy Schäperkötter zaterdag 31 oktober 2015  is overleden.

Hedy Schäperkötter

Hedy is de grondlegger van Pondok 024: met passie, voortvarendheid en doorzettingsvermogen heeft zij met Pondok een hartverwarmende ontmoetingsplek gerealiseerd voor Indische en Molukse ouderen. Hedy heeft ons verleden jaar bij een Business Brandal meeting gevraagd om een bijeenkomst bij Pondok Malden te organiseren zodat we kennis konden maken met haar initiatief. Zelf zei zij, direct daarbij bescheiden, dat het wel haar initiatief was maar dat het uitvoeren van het “project” alleen maar kon omdat anderen haar daarbij ondersteunden.

Op 5 maart 2015 hebben we een prachtige avond gehad bij Pondok alleen Hedy kon er als initiatiefneemster op het laatste moment door haar ziekte niet bij zijn. Zij vond dat erg en verontschuldigde zich daarvoor. Het siert Hedy dat wat ze doet ook goed wilt doen. Ondanks dat we elkaar maar op een aantal korte momenten hebben gesproken en ontmoet was Hedy voor ons een van de ondernemende mensen die we graag bij Business Brandal willen hebben. Het mocht helaas niet zo zijn. Wij wensen Hans, alle familieleden en Pondokkers veel sterkte om het verlies van Hedy te kunnen dragen.

 

Stichting Business Brandal.

 

 

Prijsverhoging Business Brandal ticket

Beste Brandaller,

We kregen van Evenbrite door dat ze de toeslagen verhogen.  Voor de stichting is het werken met Eventbrite ideaal want de administratie wordt bijna uit handen genomen alleen wanneer we onderhand meer dan 10% moeten afdragen dan blijft er voor de stichting weinig over. We hebben nog geen goed alternatief gevonden. Eventbrite heeft gewoon veel voordelen. De komende BB event(s) vragen we de deelnemers een 1 euro extra.

We zijn op zoek naar een voordeliger alternatief. Bijvoorbeeld dat een alternatief zoals sisow (https://www.sisow.nl/epay-online-betaalmogelijkheden/epay-informatie . Mocht je voor ons andere alternatieven hebben dan horen we dat graag.

Met ingang van 16 september 2015 worden voor alle nieuw gepubliceerde evenementen met betaalde tickets in euro de prijzen gewijzigd: De Eventbrite-betalingsverwerking is 2,5% van de ticketprijs, de Eventbrite-servicetoeslag is 2,5% van de ticketprijs + € 0,99 per verkocht ticket. De Eventbrite-servicetoeslag is maximaal € 9,95 per verkocht ticket. De prijzen van bestaande evenementen die zijn gepubliceerd voor 16 september 2015 worden niet gewijzigd.

 

 

Verslag Business Brandal 29 juni Jacq Gerrits

Verslag Business Brandal 29 juni Jacq Gerrits

De Brandallers zijn samen in Koock in het Honiggebouw in Nijmegen. Ik vond het een hele toer om de exacte locatie te vinden, maar het is gelukt.

Rondleiding in de Honig door Lily van Engen
Lily van Engen, die deze locatie heeft geregeld, geeft een interessante rondleiding door het complex. Ik vind het een goede zaak dat zo’n gebouw dat vertrouwd is in het karakteristieke beeld van Nijmegen aan de Waal, een tweede leven krijgt. En zeer functioneel natuurlijk voor de kleinere ondernemers die hier hun plaatsje vinden.

Kokki Mark en Irene

Business Brandal Mark en Irene
Mark en Irene

Mark en Irene (foto) zijn vanavond onze gastheer en -vrouw. Zij hebben voor een heerlijke maaltijd gezorgd met nasi koening, rendang, sajoer lodeh en nog veel meer. Ik hoop dat ze ook bij de club komen voor een roulerende kook-bijeenkomstlocatie. We hebben er allemaal van genoten, zeker ook onze eregast kokki Hanna, die nu lekker kon blijven zitten.

Eten staat centraal
Ik vind het Indische eten in deze groep toch altijd een duidelijke uitdrukking van een stukje uit onze gemeenschappelijke stam: Indonesië. Het land als woonplaats van voorouders, als geboorteplaats, als land waarvan wij cultuur en gewoonten in onze opvoeding hebben meegekregen en wat ons tekent. Ik vind het ook fijn om omringd te zijn door mensen die begrijpen wat vooral onze (groot)ouders hebben meegemaakt daar in de Oost. Ja, herkenbaarheid.

Bestuurswisseling
Andrew David opent de bijeenkomst met de mededeling dat hij in 2016 zijn stokje na vijf jaar voorzitterschap gaat overgeven en geeft aan dat er een vacature is voor een bestuursfunctie. Dit hoeft niet per se voor de functie van voorzitter te zijn. Hij vertelt dat hij in deze functie veel boeiende en functionele contacten heeft gelegd; het is een functie die kansen biedt. Dus, wie ziet zijn/haar kans, meld je bij een van de bestuursleden of stuur een mailtje secretariaat@businessbrandal.nl.

26 oktober Business Brandal bij Mariska Helling
Daarna nodigt Andrew alle Brandallers, aanwezig en niet aanwezig, uit voor de volgende bijeenkomst op 26 oktober 2015. De locatie is dan de mooie nieuwe praktijk van Mariska Helling in Culemborg.

10 minuten presentatie Ronald Tan

Ronald Tan Business Brandal
Ronald Tan Business Brandal 29 juni


Iedere bijeenkomst vertellen een of twee leden wat over hun vak en hun bedrijf. Niet zo zeer een verkooppraatje, maar een presentatie over het inhoudelijk gedeelte. Bij voorkeur kennisdeling. Vandaag sprak Ronald Tan (RTconsult.nl). Hij ondersteunt opdrachtgevers bij projecten in het werkveld van de gebouwde omgeving; van het inrichten van een werkplek tot het creëren van voorwaarden voor een ruimtelijke ontwikkeling.

Ik geef toe dat ik daar niet echt een beeld bij kon maken, maar toen ik later met Ronald sprak, bleek dat ik ook absoluut niet tot zijn doelgroep behoor. ‘Ik word meestal ingehuurd door de algemeen directeur of facilitair directeur van een groter bedrijf als het gaat over huisvestingsvraagstukken”, vertelde hij. Daar kan ik me meer bij voorstellen, want deze directeuren weten welke processen zij zelf kunnen uitvoeren, welke zij wel zelf kunnen uitvoeren maar waar zij geen tijd aan besteden c.q. nu geen prioriteit aan geven binnen hun eigen werkzaamheden, of welke processen gewoon niet tot hun expertise horen, maar wel tot die van Ronald. Hij kan er in ieder geval zijn boterham mee verdienen, dus er is behoefte aan zijn competenties. En, daar gaat het de Brandal-ondernemers toch zeker om.

Anne Spies, onze communicatie-expert, begeleidde ons voorstelrondje. Alle leden gaven kort aan wat hun corebusiness is. Dát is natuurlijk ook het nuttige van deze bijeenkomst; je weet naderhand welke naam bij welk snoetje hoort en wat de betreffende persoon (beroepsmatig) doet. Altijd handig als je zelf eens hulp nodig hebt, als je hulp wilt bieden of als je wilt verwijzen.

Sampai waktu berikutnya lagi; 26 oktober 2015 in Culemborg.

Jacqueline M Gerrits, B health

Orthomoleculair therapeut en diëtist

 

Introductiefilmje: http://bit.ly/1jHTTIU (deel 1: 3″)

Speciale aandachtsgebieden: herstel bij:

– voedselovergevoeligheid;

– IBS; spastische darm; fodmap;

– depressieve gevoelens en voeding.

P1 : Broeksingel te Malden

P2 : Adelbertweg te Venray

W : www.vitality-jg.nl

T: 024-3584177

Tw: @dietistvitality

Uitzicht op de Waal Brandal  boot

Verslag Business Brandal 29 juni Jacq Gerrits

 

Vrolijke feestdagen met heel veel lekker eten

Vrolijke feestdagen met heel veel lekker eten

Het jaar 2014 is alweer bijna ten einde. Het lijkt of de tijd steeds sneller gaat. Volgens de enthousiaste reacties van de deelnemers aan de afgelopen Business Brandal bijeenkomsten waren deze weer top. De ongedwongen sfeer, laagdrempeligheid, thuis voelen en het lekkere eten waren veel gehoorde reacties. Het afgelopen jaar veel nieuwe deelnemers ontmoet, een trouwe kern bezoekers, meer BB bekendheid en nieuwe (netwerk)verbindingen gemaakt. We doen het samen dus goed.

Vrolijke feestdagen met heel veel lekker eten en een gezond (zakelijk) 2015!

Business Brandal bestuur,
Jerry Croes (secretaris)
Benedikt van Gemert (penningmeester)
Clark Nowack (vice-voorzitter)
Andrew David (voorzitter)