Bestuur

SYLVIA ELDERS                                                                                       

In 2015 trad ik toe tot het bestuur van Business Brandal en in 2018 zei ik ja tegen het voorzitterschap.  In die hoedanigheid vertegenwoordig ik Business Brandal bij zakelijke contacten, bewaak de koers, geef leiding en inspireer bestuur en vrijwilligers het beste uit zichzelf te halen. Samen met de andere bestuursleden ga ik verder bouwen aan dit Indisch Ondernemers Platform zoals dat door onze voorgangers is neer gezet.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als presentatrice op events, ben ik ambulant cliëntbegeleider en werkzaam in de (Indische) uitvaartverzorging. Voorwaar een boeiende combi.

Als ik mijzelf karakteriseer ben ik te omschrijven als een mensenmens, zet ik mij graag in voor goede doelen, sta ik open voor allerlei culturen en houd ik van de diversiteit aan personen en de multiculturele samenleving, die Nederland heden ten dage is.

Naast mijn werk lever ik ook een bijdrage aan het Platform Cultureel Erfgoed in Rumah Kita, het verpleeghuis voor Indische en Molukse ouderen..

Met Business Brandal willen wij mensen elkaar laten ontmoeten en hen op Indisch cultureel en zakelijk vlak verrijken. Dat doen wij niet alleen; wij hopen onze doelgroep het gevoel te kunnen geven dat zij zelf ook welkom zijn en dat zij ook kunnen bij dragen aan de Business Brandal activiteiten. 

REX FRANZEN                                                                                                                                                                 

Sinds eind 2018 maak ik deel van het bestuur van Business Brandal. Gekscherend noem ik wel de blanda van de club omdat ik 6 worden bahasa spreek, maar heb zeker Indische roots. Mijn vader is geboren in Mr Cornelis, heeft 3,5 jaar aan de pakan baru spoorweg gewerkt en is in 1953 naar nederland gerepatrieerd. Het gevoel van indisch zijn is wat stemming en tijdgebonden, maar diep van binnen is het er gewoon.  Ik word bijvoorbeeld geraakt door het indische dametje op de markt die haar ingrediënten haalt voor de makan van die avond. Geen kant en klaar toch, adoe…
Recent hebben we weer een reünie van de familie van mijn vaders kant, helaas maar van een deel van de familie, de rest is onvindbaar. Als eigenaar van een HR & assessmentbureau (FranzenConsult) val ik binnen de doelgroep van BB en ook qua persoonlijkheid: ondernemend, nieuwsgierig en altijd met een oog voor de menselijke maat. Ik hoop dat we er samen met het bestuur en de deelnemers een levendige community van kunnen maken, met bij voorkeur zeer diverse activiteiten. Soms wat serieuzer, dan weer wat luchtiger. Daar zijn vooral enthousiaste deelnemers aan onze avonden voor nodig. Binnen het bestuur zal ik mij met de secretariële taken bezighouden. Aan meldingen verwerken enzo. Op termijn ligt er nog het idee van periodieke nieuwsbrief waarmee het contact met de potentiële deelnemers wordt onderhouden, dat wil ik graag op me nemen.
Privé ben ik zeer geïnteresseerd in voetbalcultuur, dat is meer dan het spelletje alleen. Ik ben een verwoed verzamelaar van bijzondere voetbal uitgaven, bladen etc.  De Staantribune is mijn favoriete magazine. Verder groot muziekliefhebber en concertbezoeker. En tot slot, hobby-kok met een voorkeur voor de Aziatische keuken.

PETER VAN OMMEN

Als bestuurslid hou ik mij bezig met het ondersteunen en organiseren van Business Brandal evenementen. Daarnaast bekleed ik de functie als penningmeester.
Ik zie het als een uitdaging om mijn bijdrage te leveren aan de gestelde missie, visie en doelstellingen van Business Brandal en deze ook zo succesvol mogelijk te realiseren.
Ik verheug mij met name om mensen en belangen middels de netwerk activiteiten te verbinden.
In mijn dagelijkse leven ben ik werkzaam in het werkgebied Kwaliteitsmanagement en Business proces management waarbij ik onder ander faciliteer in het adviseren, inrichten en optimaliseren van klantprocessen bij organisaties en MKB klanten.
Zowel in mijn loopbaan als op sportief gebied ben ik altijd in beweging en sta altijd open voor nieuwe uitdagingen.
Mijn motto luidt dan ook Stilstaan is achteruitgaan” en mijn persoonlijke mening is, dat het delen van kennis en ervaring Business Brandal een toegevoegde waarde hiervoor kan betekenen. Dit vanzelfsprekend onder een genot van een drankje en een hapje oftewel een Indische rijsttafel.