Aankondiging Business Brandal meeting 25 juni 2019

Dinsdag 25 juni vanaf 17:30 inloop
Locatie in De Schuur te Arnhem

U I T N O D I G I N G   B U S I N E S S   B R A N D A L    25  J U N I

Business Brandal is een platform dat activiteiten organiseert waarop ondernemers en ondernemenden met een Indische of Molukse affiniteit elkaar ontmoeten. Iedereen die zich in deze aanhef herkent is hartelijk welkom en begroeten wij met een selamat datang!

Onze bijeenkomsten zijn laagdrempelig, persoonlijk, bieden een Indisch warm thuisgevoel en hebben tegelijkertijd een business touch. Wij gaan daarbij uit van de lijn: Ontmoeten > Netwerken > Samenwerken.

En bij Brandals hoort natuurlijk lekker eten. Onze kokkie al voor een heerlijk Indinesisch buffet zorgen; Daarom alleen al, zou je moeten komen!

In het programma wordt tijd gepland voor het netwerken. Om te weten wie deze avond allemaal aanwezig is en met wie je een interessante match kunt maken of met wie je kaartjes kunt uit wisselen, organiseren wij een ronde  speeddaten.

De inleider op deze avond.

Deze keer luisteren we naar het persoonlijke verhaal van Flip Stoltenborgh, een Indische ondernemer uit Overasselt.

Zijn moeder is Ine Stoltenborgh-Indorf, lid in de Orde van Oranje Nassau, de koninklijke onderscheiding voor haar bijzondere verdiensten voor de Nederlands-Indische gemeenschap.


De Indische ondernemer


Flip is zich sterk bewust van zijn Indische  geschiedenis, opvoeding en identiteit. In zijn lezing vertelt hij hoe, met vallen en opstaan, zijn  Indisch-zijn van invloed is geweest op zijn manier van ondernemen en de besluiten die hij nam of niet nam.

Flip heeft een reisbureau dat onder meer “roots-reizen” biedt. Alhoewel het doel van deze presentatie niet zozeer het promoten van het reisbureau Merapi Tour & Travel is, ontkomen we er niet aan dat Flip als Indonesië specialist iets te vertellen heeft over de visie, de missie en het product van zijn bedrijf dat zowel verbonden is met het Indië van vroeger als het Indonesië van nu.

  In zijn boeiende en interessante verhaal passeren de volgende aspecten de revue:

 • ‘Indisch’ en ‘Ondernermersschap’.
 • Merapi Trading BV – meubelimport. Een bedrijf runnen. Overleven… tot over de rand.
 • Merapi Tour&Travel – liefde voor het moederland, confrontatie, je roots zoeken, mensen die op (be)zoek gaan naar hun achtergrond, op reis gaan maar jezelf tegen komen, gevoelens delen, ver van huis thuis komen, en het bedrijf overeind zien te houden.
 • Rootsreizen o.l.v. Wouter Muller (Bandoeng 1947). Hij heeft als singer-songwriter zijn Indische afkomst benut om muzikale producten te maken (cd’s en dvd). In combinatie met zijn live-optredens kreeg hij daarmee zoveel bekendheid in ‘Indisch Nederland’, dat hij door Merapi werd gevraagd om de ‘rootsreizen’ te begeleiden. (n.b. we hebben Wouter gevraagd zijn gitaar niet thuis te laten 🙂  )

De leidraad in de presentatie is de vraagstelling: Hoe verhoudt het ‘Indisch-zijn’ zich, ten opzichte van ondernemen en ondernemerschap? Waar is de valkuil en waar is de meerwaarde?

Programma

18.00                 Aanvang

18.30 – 19.30  Opening – Indonesisch buffet – netwerken

19.30 – 20.45  Flip & Wouter – reacties zaal

20.45 – 21.30  Netwerken / speed daten

21.30                Afronding

22.00                Sluiting

De locatie

BTV (Biologische Tuinbouw Vereniging)
De Schuur – gelegen in park De Steenen Camer.   (Elderveld aan de Drielse Dijk.)  
Adres: Hannesstraatje 2 A  6843 NV Arnhem

Aanmelden

Via email sylviaelders1@gmail.com.

Vermeld je naam, adres, telefoon en eventueel de naam van je bedrijf of het bedrijf/organisatie waar je werkt of actief bent.

Het deelnamebedrag is 26,-  (incl. het buffet en 2 drankbonnen).
Na aanmelding ontvang je per telefoon of email een tikkie met het verzoek het bedrag over te maken op NL73ABNA0431315760 t.n.v. P. van Ommen. Pas als je deelnamebedrag binnen is, ben je verzekerd van entree.

Het programma met Flip en Wouter is interessant en aantrekkelijk; wij verwachten een heel  goede opkomst, maar vol = vol, dus wacht niet te lang met aanmelden. In verband met inkoop en organisatie sluiten wij de aanmelding/betaling op 18 juni.

We hopen je te ontmoeten.

Sylvia Elders (06-143 919 00)

Namens Stichting Business Brandal

2 thoughts on “Aankondiging Business Brandal meeting 25 juni 2019

 1. Beste lezer,

  Andrew David attendeerde mij op Business Brandall. Ik kom graag nader kennismaken op dinsdag 25 juni a.s. en hoop dat mijn aanmelding voor die avond op tijd is.
  Graag tot dan!

  Hartelijke groet,
  Syl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *