Business Brandal overzicht vanaf 2012

Er zijn al verschillende Business Brandal bijeenkomsten geweest. Hier vind je  overzicht van de Business Brandal bijeenkomsten, regelmatig gehouden in de Glasfabriek te Nijmegen.

Stichting Business Brandal is een feit.

Op 27 juni 2013 heeft het bestuur zijn handtekening gezet en is nu formeel een stichting. De stichting heeft ten doel aan intrapreneurs en entrepreneurs met Indische affiniteit een platform te bieden waar zij zich optimaal kunnen ontwikkelen in een “eigen” omgeving, zodat zij op eigen wijze hun onderneming en/of ondernemende houding optimaal kunnen doen floreren en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords.

De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door een pro actieve houding ten aanzien van dit doel van de aangeslotenen.

Als initiatiefnemers kunnen we nu de Business Brandal zaken nog professioneler en zakelijker regelen.

Business Brandal Bijeenkomst op 17 juni.

De afgelopen Business Brandal bijeenkomst van 17 juni 2013 was weer een hit. Meer dan 30 deelnemers waren aanwezig. Ze kwamen van heinde en verre (o.m. Enschede, Tilburg en Purmerend) naar de Glasfabriek – tevens huiskamer – van Anne (Spies & Spreken).
In onze eigen top 4 stond het eten, dit keer gemaakt door Grace Stulting, gevolgd door de persoonlijke presentatie van Benedikt van Gemert en de onderlinge kennismaking in de gezellige ambiance van de Glasfabriek.
En wat zeker nog een vermelding waard is, is de ringenverkoop van Willie Huizing en haar actieve verkoper Rob de Waal. Ze hebben 8 ringen verkocht met een totaalwaarde van 80 euro. De helft van de opbrengst heeft Willie gedoneerd aan het project in Lombok van de heren Koen Ingels en Rik Soehardi.

Business Brandal bijeenkomst van 4 februari 2013
De afgelopen Business Brandal bijeenkomst van 4 februari 2013 was weer een geslaagd. Het wordt beaamt door de enthousiaste reacties van de ruim 35 deelnemers tijdens en na de bijeenkomst (Zie ook hun reacties in onze LinkedIn Business Brandal) . Enkele high lights zijn op nummer één het eten van Hanna, gevolgd door de muziek o.l.v. Rob & Kawan en de gemeenschappelijke discussie waarin meningen werden gedeeld over wat een Indische entrapreneur en intrapreneur ondernemend maakt.

Business Brandal bijeenkomst van 22 oktober 2012
De afgelopen Business Brandal bijeenkomst van 22 oktober was een succes. Het wordt een uitdaging dat bij de volgende bijeenkomst weer te evenaren. Maar dat komt wel goed gezien de enthousiaste reacties van de deelnemers (Zie hun reacties in onze LinkedIn Business Brandal) en het goede gevoel wat wij er aan hebben overgehouden.

Tijdens de laatste bijeenkomst met meer dan 25 deelnemers zagen we veel nieuwe gezichten en een groter wordende kern met vaste bezoekers. Uit de gehouden inventarisatie blijkt dat er behoefte is aan ons initiatief Business Brandal.

Business Brandal verslag 6 maart 2012

Ontstaan Business Brandal

Het idee, ondernemers met Indisch bloed, die gewoon op grond daarvan samenkomen onder het genot van een drankje en een lekkere hap, herkennen van gezamenlijkheden. Wat betekent dat voor jouw ondernemerschap?  Eventuele luchtige thema’s hebben binding met het ondernemerschap. De organisatie moet gemakkelijk, duidelijk en eenvoudig blijven.

Naam

Anne heeft de naam Business Brandal (ondeugend) van een oud-klasgenootje gekregen. Petra van Veldhoven heeft daarop een mooi logo in concept ontworpen.  Anne had nog het idee om Brandal een op een in het Nederlands te vertalen alleen Ondeugende Business gaf teveel ondeugende gedachten.

Eerste meeting business brandal

Een paar weken geleden hebben we onze eerste meeting gehad. Banyak ondernemers met Indisch bloed. Tijdens de voorstelronde gaf de opmerking “Ik ben maar 1/8 indisch” veel hilariteit op. Er was aandacht voor de stichting Cartini en een interessante presentatie van Tina Vermaesen over de business die zij in Nederland en Indonesië heeft opgebouwd. Tijdens en na het eten kwamen er  onderwerpen voorbij variërend van de gevolgen van de tweede wereldoorlog bij de tweede en derde Indische generatie tot het gebruik van Maleise woorden in het dagelijkse leven.

Adressen met contactgegevens

We hadden jullie de lijst met contactgegevens beloofd tijdens de Business Brandal bijeenkomst. Alleen staan er een aantal mensen op die niet (meer)aanwezig waren tijdens de bijeenkomst. Daarom het verzoek om je via LinkedIn aan te melden bij Business Brandal zodat je toch elkaars contactgegevens hebt. LinkedIn groep

 

De volgende Business Brandal bijeenkomst en locatie

Op dinsdag 26 juni organiseren we graag weer de volgende Business Brandal bijeenkomst. De animo is groot en de eerste aanmeldingen zijn al binnen. We willen de bijeenkomst kleinschalig houden maar aan de andere kant willen we zoveel mogelijk mensen de gelegenheid geven om deel te nemen. De ruimte bij Tiffin is ideaal tot 20 personen daarna wordt het erg krap. Het heeft natuurlijk ook zijn charmes. Een locatie in Nijmegen volgt in elk geval spoedig.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *